Om oss

Vi vill tacka för att Ni vill komma in och läsa om oss.

Nathja Borgström heter jag och är ansvarig för Ljungbyheds Golfkrog. Bor i Ljungbyhed tillsammans med min man, 2 barn och hunden Aiko.

 

Är född och uppvuxen i Danmark och träffade min man först år 2002. Kanske inte kärlek vid första ögonkastet :) men många blickar utväxlades. Så småningom, efter att det äntligen sa KLICK,  blev vi ett par och har hållt ihop sen dess.

3 år senare, när vi väntade vår första son, Viktor, hade vi redan bott i vårt första hus i Sverige ett helt år. Och där har vi stannat :). 7 år senare väntade vi vår andra son, Romeo, och köpte vårt drömhus där vi bor nu.

Jag valde att ta denna möjligheten med Ljungbyheds Golfkrog då jag alltid drömt om att ha en egen liten plats där jag kan erbjuda och servera min mat. Då det är jag som är ute i köket och lagar maten tänker jag bara berätta lite om min bakgrund inom mat så att ni vet om att ni får första klass service.

Jag är utbildad kock, efter att ha gått en 4 års utbildning på gymnasiet. Först 6 månaders typ teoridel där vi kunde prova på och lära oss olika inriktningar och sedan ca 3 och halvt år som lärling på en plats som vi själva sökt. Vi fick lära oss allt från grunden och gå sida vid sida av riktig kökspersonal.

När jag gjorde mitt examensprov skulle jag hitta på en hel meny och miljö på "min" restaurang. Sedan välja ut en förrätt, varmrätt och efterrätt som jag skulle tillaga och lägga ut fint som en domare sen skulle döma. Jag fick tummen upp.

Efter skolan åkte jag direkt ut i arbetslivet och blev kökschef i Gilleleje. Men iom det var i samma veva som jag var gravid med min första son jobbade jag bara där tills jag fick min mammaledighet. När jag var redo att jobba igen hjälpte jag min syster som vid denna tidpunkt öppnat en egen restaurang. Vi fick göra många roliga uppdrag men det starkaste minnet är när vi fick laga mat till det danska kungahuset. Där stannade jag i 3 hela år. Gick vidare till att jobba på en Golfclub i Helsingör och sedan vidare till en Golfclub i Gilleleje. Nu hade jag bara jobbat i Danmark samtidigt som jag bodde i Sverige. Pendlat fram och tillbaka, och bestämde mig nu för att jag ville jobba i Sverige. Fick en tjänst på Spångens Gästgivaregård och stannade där ett tag. Men då det inte kändes rätt sa jag upp mig och fick en tjänst på Skäralids Restaurang och det var här jag fick reda på att Ljungbyheds Golfkrog sökte ny ägare. 

Min chans! Och jag tog den!

 

Fråga: Har du alltid velat sysslat med mat?

Nathjas svar: Haha.. nej.. min dröm var att jag ville bli kläddesigner när jag blev stor.

Fråga: Vad är ditt bästa minne inom din matkariärr?

Nathjas svar: Oj.. det var en svår fråga. Där är så många bra minnen som b la när vi gjorde mat till ett stort arrangemang inom bilrace och fick servera många kända människor som prins Joachim och prinsessa Marie. Och självklart nu när jag fick mitt eget ställe!!!

 

Vår vision med Ljungbyheds Golfkrog är att det inte endast ska vara ett tillhåll för golfmedlemmar utan även att allmänheten kan komma in och smaka vår hemlagade gourmémat. Smaker från både Sverige och Danmark till ett bra pris.